Redken | Shades EQ

Als stylist ben je mogelijk in een situatie beland waarbij de haarkleur van een klant niet precies naar voren komt zoals voorzien. Je nam alle juiste stappen tijdens het proces van haarkleuring, maar het haar trok op natuurlijke wijze naar warme tonen wanneer je eigenlijk voor een ijzige platina- of ashy-tint ging. We voelen je. Ontdek Shades EQ Gloss, de conditioning-toner die je ticket is voor het haarkleur resultaat van je dromen. Blijf lezen om te zien hoe deze multifunctionele toner kan worden gebruikt om de haarkleur te corrigeren, ongeacht wat je doeleinden zijn.

Wat Is Shades EQ? 

Shades EQ is een demi-permanente haarkleur die kan worden gebruikt te tonen. Het valt op omdat het een ammoniakvrije formule is die het haar niet verheldert. Dit maakt het perfect voor toning omdat het het natuurlijke pigment van het haar niet zal verlichten en zacht is zonder de haarschubben te beschadigen. Bovendien gebruikt het tarwe-aminozuren om vocht vast te houden en de conditie van het haar te beschermen, terwijl de siliconen in de formule helpen de glans op te pompen. Als het als toner wordt gebruikt, helpt het bij het verversen, glazuren en corrigeren van ongelijk gekleurd haar.

Waarom zou Shades EQ moeten worden gebruikt?

Om een beter overzicht te krijgen van alle haarkleurvoordelen van Shades EQ, spraken we met Redken Education Development Manager, Siddeeqah Raoof, voor meer informatie over de service. Volgens Raoof kunnen bepaalde situaties rechtvaardigen dat je moet ingrijpen met Shades EQ, en dat is goed. "Bij het zoeken naar resultaten die meer dan 2 niveaus donkerder zijn, moet het haar soms gevuld worden. Dit is wanneer het ideaal is om Shades EQ te gebruiken. De zachte, zurige aard zal helpen de integriteit van het haar te behouden en geconditioneerde resultaten te bieden, "zei ze.

Met welk haartype kan Shades EQ worden gebruikt? 

Omdat Shades EQ in een aantal situaties werkt, kan het op verschillende soorten haar worden gebruikt. Bijvoorbeeld, soms kan blonde haarkleur na een paar weken koperachtig worden (of er "oranje" uitzien) vanwege factoren die we niet altijd onder controle hebben. Alles van de mineralen in ons water tot zon en chloor kunnen allemaal bijdragen tot koper in de loop van de tijd, ondanks onze inspanningen. Als koperwerk een probleem wordt of een levendige tint blauw bleek te levendig, kan Shades EQ worden gebruikt om het te corrigeren en het haar te neutraliseren. Raoof raadt ook aan om Shades EQ te gebruiken voor het toevoegen van lowlights en diepte aan het haar te geven of om doffe highlights een kleurvergroting te geven.

Wat is kleurcorrectie en hoe lang kan het duren?

Vergelijkbaar met de manier waarop kleurcorrectie ongelijkmatige pigmenten in je huid kan neutraliseren als het op make-up aankomt, werkt haarkleurcorrectie op een vergelijkbare manier. Als je het met een haar-toner zoals Shades EQ doet, werkt het niet alleen om ongelijke kleur aan te pakken, maar ook als het haar te licht, donker, warm of koel wordt. Volgens Raoof, hoe lang de kleurcorrectie kan duren, hangt af van de resultaten die je wilt bereiken. "De wet van kleur vertelt ons dat voor optimale [kleurcorrectie] resultaten, we een optimale conditie moeten hebben van de [haar] vezel of zo dicht mogelijk bij dat doel. Een professionele consultatie is erg belangrijk om te bepalen of de doelen haalbaar zijn. De timing varieert vanwege de specifieke aard en de huidige conditie van elk haartype en er kunnen extra bezoeken nodig zijn, afhankelijk van hoeveel je het haar wilt verlichten of het haar wilt corrigeren." De conditie en de gezondheid van het haar kunnen ook bepalen hoe lang de effecten van de kleurcorrector kunnen blijven, de demi-permanente  Shades EQ haircolor is ook ontworpen om geleidelijk aan te vervagen. Ongeacht welke look je probeert te bereiken of te rocken, een kleurcorrigerende service met Shades EQ kan de sleutel zijn om je beste haarkleur tot nu toe te bereiken. "

Voor meer haarkleuradvies en tips, volg @Redken op Instagram!